Tárolós rendszer

Tárolós napelemes rendszerek

Hálózati üzem

Tárolós üzem

A napelemes rendszereknél mai napig az egyik leggyakoribb kérdés, hogy függetlenek-e az áramszolgáltatótól teljes mértékben?

A válasz erre, hogy a legtöbb esetben nem. A táróló kapacitások nélkül működő rendszereknél, amennyiben nincs vagy nem elégséges a napelemes rendszer termelése, akkor a szolgáltató nyújtja a fogyasztó részére a működéshez szükséges különbséget, amennyiben áramszünet van a hálózaton, akkor a háztartásunkban sem lesz áram, attól függetlenül, hogy a saját fogyasztásunkat éppen megtermelné a rendszerünk, mert inverterünk leállítja a működést. A hálózattól történő függetlenedésre sajnos a tárolós napelemes rendszerek sem nyújtanak megoldást. Bruttó elszámolás esetében nagyrészben mentesülhetünk a rendszerbe történő visszatáplálás és a későbbi felhasználásunk árazásbeli különbségétől. A teljes függetlenedés a szigetüzemű rendszerekkel érhető el, azonban ezek általános jellemzője, hogy nincs hálózatra kötve.

Amennyiben az elszámoláskülönbözetből fakadó költségei csökkentésére keresi a választ, akkor

LUNA2000

A Huawei lakossági intelligens LUNA2000 akkumulátora korszerű megjelenésű és kiemelkedő biztonságú a lítium-vas-foszfát celláknak köszönhetően. Moduláris kialakítású, 5–30 kWh között rugalmasan bővítehtő teljesítményű. Minden akkumulátor beépített energia-optimalizálóval rendelkezik és támogatja a független töltés és kisütés vezérlést. A régi és az új akkumulátorok együtt használhatók tárolási kapacitás-vesztés nélkül.

  • LiFePo technológia – fokozott tűzbiztonság és megbízhatóság, egyszerű telepítés
  • teljes (100%) kisütést, 10 év garanciát tesz lehetővé
  • moduláris felépítés, a rendszer kapacitása 5-15 kWh
  • két rendszer párhuzamos csatlakozásának lehetősége, akár 30 kWh
  • automatikus leképezés az alkalmazáson keresztül

Egyfázisú inverterekkel 2. generációs SUN2000 – 2KTL-L1 – 5KTL-L1
Háromfázisú inverterekkel 2. generációs SUN2000 – 3KTL-M1 – 10KTL-M1

A fenti inverterek generációja kompatibilis lesz az akkumulátorokkal a jelenlegi firmware után, amely 04/2021-től elérhető. Biztonsági rendszer 05/2021-től elérhető.

ADATLAP