Napelem állami támogatással!

 

Több mint 150 milliárdos napelemes pályázat indul idén júliusban. Érdemes előre gondolkodni, mert hamarosan kiírják a pályázatot, amivel családok tízezrei juthatnak most ingyen napelemhez! Az eddigiektől eltérően ezúttal kifejezetten az alacsonyabb jövedelmű családoknak szándékozik ezzel segíteni az állam.

 

Idén nyáron várható a pályázat

 

Május végén derült ki, hogy 2021. július végéig kiírják azt a pályázatot, amelynek keretében a nemzeti helyreállítási terv forrásából háztartási kis erőművek háztetőkre telepítésére, illetve fűtési rendszerek korszerűsítésére lehet majd pályázni. Ennek a büdzséje több mint 150 milliárd forint.

Az otthonfelújítási támogatáson belül már most lehet 3 millió forintra pályázni a lakóházak, lakások rekonstrukciós munkáira, illetve napelemek telepítésére, ám emellett a nemzeti helyreállítási terv forrásából is jelentős összeg jut a kiserőművek háztetőkre telepítésére, fűtési rendszerek korszerűsítésére.

Fontos, hogy a napelem állami támogatással ezúttal az átlag alatti jövedelműek számára biztosít száz százalékos támogatást a házi napelem, és a kapcsolódó fűtési rendszerek kialakítására. Ez nyertesenként 3-4 millió forintot jelent. Ezenkívül lényeges szempontok, hogy

  • a napelemes rendszer telepítésére technológiai és fizikai szempontból is alkalmas ingatlanról legyen szó, illetve

  • a támogatás száz százalékos, vagyis önerőre nem lesz szükség.

 

Mit lehet elszámolni az állami támogatással telepített napelemes rendszereknél?

A tervek szerint a pályázatban elszámolható lesz a napelemes rendszerek – panelek, inverter, egyéb kiegészítők – vételára és telepítési költsége, maximum 5 kW-os akkumulátor ára, illetve az egyéb szükséges beruházások, úgy mint három fázis bekötése, villanyóra szabványosítása díja is.

A napelem állami támogatással az ütemezés szerint 2021. augusztusától lesz elérhető, a pályázat nyerteseinek pedig öt évük lesz a beruházás lezárására.

Az eredeti cikk a Portfolio.hu oldalon olvasható.

Használja ki az állami támogatást és telepíttessen napelemes rendszert otthonára!

Számoljon velünk! Kérje ajánlatunkat!

Tudja meg már most, hogy megfelelne-e rendszere a pályázati feltételeknek!