Mire figyeljen az árajánlatok összehasonlításánál?

„Bekértem több árajánlatot napelemes rendszer telepítésére, de

mindegyikben más a gyártó, mások a paraméterek.

Mégis mire érdemes figyelni az ajánlatokban?”

 

Sokaknak okoz ez a kérdés fejtörést, amikor felmerül a napelemes rendszer telepítése. Fontos, hogy mielőtt belevágna, tájékozódjon az árak és szolgáltatások tekintetében. Mindenképpen érdemes több helyről árajánlatot kérni, azok megvizsgálása során pedig ügyelni néhány nagyon lényeges dologra.

Napelemek

Akár mono- vagy polikristályos napelemről van szó, a minőségre figyelni szükséges. Ha az ajánlat nem tartalmazza, kérdezzen rá, milyen minősítésekkel rendelkezik a napelem. A legmagasabb minőséggel a TIER 1-es minősítéssel bíró termékek rendelkeznek, amit a piacon elérhető napelemeknek csupán 2%-a kap meg.

Inverter

A napelem kiválasztása után az újabb kihívás megtalálni, hogy melyik inverter ideális az adott helyszínhez, illetve melyiket fogadja el az érintett áramszolgáltató. A tökéletes inverter kiválasztásáról már írtunk korábbanhiszen az egyik legfontosabb kérdés a napelemes rendszer telepítése kapcsán.

A Napos Megoldásnál többféle típussal dolgozunk, mindegyikük tökéletesen megfelel a kor kívánalmainak. A legtöbb inverterre öt év garanciát adnak, sőt az általunk beépítésre kerülő készülékre felár ellenében még rá is lehet hosszabbítani. Azonban, ha olyan árajánlattal szembesül, ahol ennél kevesebb garanciát ígérnek, érdemes tovább keresni a tökéletes megoldást.

Ár

Ár/érték arány alapján is érdemes vizsgálódni és megnézni, mit is ajánlanak a különböző cégek. Mi a Napos Megoldásnál például a szerelőink által elvégzett munkára két év garanciát vállalunk. Ezen felül teljes körű ügyintézést vállalunk, ami azért fontos, mert az engedélyeztetési folyamat az áramszolgáltatónál akár 90 napra is elhúzódhat, amit így nem Önnek kell végig idegeskedni.

Referenciák

A különböző cégek ajánlatait összevetve érdemes különösen figyelni, hogy ki milyen referencia munkákat tud felmutatni. A Napos Megoldás referenciáit ITT érheti el.

Finanszírozás, fizetési konstrukciók

A leglényegesebb kérdés az ajánlatok átbogarászása során, hogy milyen fizetési, finanszírozási lehetőségeket kínál az adott cég. A Napos Megoldásnál a pályázati, állami támogatások igénylésében is tudunk segíteni, valamint többféle finanszírozási módból lehetséges.

Még nem kért ajánlatot? Kérjen most!