Így könnyíti meg az életét a napelem TÉLEN

Képzelje el egy percre, amint éppen kellemesen elhelyezkedett a fotelban és

készen áll kipihenni az egész napos rohanást.

De a radiátorok hidegek, a ház hideg, és bizony kiderül, hogy a fűtés valamiért nem működik…

A fenti példa azt is jelenti, hogy a pihenés ugrott, a rendszert javítani kell, és bizony felöltözni sem árt, vagy pót fűtést bekapcsolni (ha van).

A radiátoros fűtési rendszereknél gyakori meghibásodás, hogy a rendszert nem légtelenítették megfelelően, vagy valahol ereszt a rendszer, csöpög a víz, a nyomáskiegyenlítő tartály is tud izgalmakat okozni és a kazán is képes tönkremenni.

Miben más a napelemmel fűtés?

A korábbi fűtési rendszerek folyamatos karbantartást igényeltek (légtelenítés, kéményellenőrzés, stb.) Ezzel szemben a napelemmel való fűtés, vagyis az elektromos fűtés napelemes rendszerrel kombinálva minimális figyelmet igényel, akár távvezérelhetők is és jelentősen csökkentheti a fűtésszámlát.

Ilyen megoldások például:

  • elektromos padlófűtés (láthatatlan, korszerű, nem szűkíti a teret),
  • elektromos fűtőpanelek (esztétikus, egyszerűen felszerelhető ás üzembe helyezhető),
  • infrapanelek (kiemelkedő hatásfokkal működik, nincs hőveszteség),
  • hűtő-fűtő klíma (a nyári melegre is megoldást jelent, és a térnek azon részére kerül, ahol nem veszi el a helyet a bútoroktól),
  • hővisszanyerős fűtés (passzív házak esetében).

Valóban olcsóbb a napelemmel fűtés?

Sokkal olcsóbb, akár nulla is lehet a fűtésköltsége, ha a napelemes rendszert okosan, pontosan és a szükséges elektromos eszközök áramigényének megfelelően tervezzük meg.

A gazdasági okok mellett a rendszer üzemeltetésének és karbantartásának idő- és pénzigényét is érdemes figyelembe venni. Talán olcsóbbnak tűnik a hagyományos fűtés, de vajon van arra ideje, hogy rendszeresen légtelenítse, feltöltse, kitisztítsa? Vagy pénze, hogy ezt rendszeresen elvégeztesse? Mennyi a garancia a kazánra? Ha cserélni kell valamely részét, mennyi be kerül? Mennyibe kerül majd a hibaelhárítás, ha valami elromlik?

A napelemes rendszerek esetében az inverterekre akár 12 év garancia is lehetséges (gyártótól függ), sőt extra garanciaidőt vásárolhat hozzá. 

Karbantartásra pedig nincs, vagy csak nagyon ritkán lehet szükség.

Télen nem kerül többe az elektromos fűtés?

A szaldós elszámolás esetében éves fogyasztást néz az áramszolgáltató, így a téli fűtés jelentősen olcsóbb vagy akár még nullás is lehet. A 2024-ben életbe lévő bruttó elszámolásos rendszerben pedig az fog sokat számítani, hogy mennyire lett jól megtervezve a rendszer, a nyári többlet betermelésből származó kifizetés fedezi-e a fűtési költségeket.

 

Használja ki az állami otthonfelújítási támogatást napelemes rendszer telepítésére!

2023.december 31-ig átadott készpénzes finanszírozású rendszerek

a szaldós elszámolás alá fognak tartozni.

Számoljon velünk! Kérje ajánlatunkat!